Maak je badkamer winterklaar

Nu de temperaturen buiten langzaam beginnen dalen, kunnen we het maar beter in huis knus en gezellig maken. Ook je badkamer kun je heel eenvoudig omtoveren tot een gezellige plaats. Met deze 4 tips maak je jouw badkamer winterklaar. 

Natuurlijke materialen en kleuren

Bij koud en slecht weer gaan we liever niet naar buiten. Breng daarom de natuur naar binnen. Natuurlijke materialen als natuursteen, beton, kalksteen en marmer zorgen voor een rustige sfeer en luxueus gevoel in je badkamer. Aardetinten zijn een andere manier om de sfeer van buiten naar binnen te brengen. Een groene of gele accentmuur zorgt dan weer voor wat meer leven in je badkamer. Hou je het liever wat subtieler? Ga dan voor badkameraccessoires zoals een houten bankje, jute manden of een handdoekrek in betonlook. 

Voeg een badkamermatje toe

Je hebt net een heerlijk warme douche genomen of staat op het punt je ondertussen lauw bad te verlaten. Dan kom je tot het besef dat je met je blote voeten de koude badkamertegels moet betreden - of een rubberen anti-slip mat. Maak het jezelf aangenaam - en veilig - met een zacht kleedje op de badkamervloer.

Zachte kleurrijke handdoeken

Met handdoeken kan je op subtiele wijze kleur aan je badkamer toevoegen. Verstop je handdoeken dus niet in de badkamerkastjes. Rol ze op, stapel ze een originele manier, koop een leuk handdoekenrek of leg ze in een mand. 

Groen in de badkamer

We bespraken het al in onze vorige blog over hoe je een wellness gevoel in je badkamer brengt. Planten zorgen voor een spa gevoel en een oase van rust. De plant om tijdens de winter in je badkamer te houden is de eucalyptus. Het is een plant die je gemakkelijk kan houden in een warme, vochtige ruimte. Bovendien heeft het aroma van de eucalyptus een positieve werking op de luchtwegen. Ideaal voor een periode van verstopte neuzen. Neem een ontspannend bad of heerlijke douche, sluit je ogen en laat je dankzij de geur spontaan in gedachten leiden naar de wellness. 

Met deze tips ben je klaar om de winter te ontvluchten en gezellig warm te vertoeven in je badkamer.

Is jouw badkamer nog niet jouw droombadkamer? Benieuwd wat wij met jouw badkamer zouden doen?
Contacteer ons vrijblijvend voor jouw unieke droombadkamer op maat. 

Maak je badkamer winterklaar

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x