5 manieren voor verwarming in uw badkamer

Wie wandelt nu niet graag een verwarmde badkamer binnen op een vroege ochtend. Of neem jij ‘s avonds graag nog een bad of douche voor je naar bed gaat? Er zijn verschillende manieren om je badkamer op een aangename temperatuur te houden zonder de centrale verwarming steeds opnieuw te moeten laten draaien. We delen graag onze 5 handige tips voor een ideale badkamer verwarming.

1/ Handdoekradiator

Kom je ook niet graag je warme douche of bad uit? Dan is een handdoekradiator de beste oplossing. Niet alleen kun je jezelf onmiddellijk inwikkelen in een heerlijke warme handdoek, ook je badkamer wordt met de restwarmte verwarmd. Vooral in kleine badkamers is een handdoekradiator de ideale bijverwarming. 

Tip: hang de handdoekradiator dichtbij je bad of douche zodat je warme handdoek binnen handbereik is. 

2/ Een elektrische radiator in de badkamer

Spendeer je ‘s ochtends maar enkele minuten in de badkamer? Of heb je ‘s avonds maar even nodig om je klaar te maken voor de nacht? Een elektrische radiator in de badkamer kan dan al volstaan. 

Tip : plaats de elektrische radiator aan een buitenmuur of bij een raam. Langs daar komt de koude het snelst naar binnen. 

3/ Infraroodverwarming

Liever een energiezuiniger alternatief dan een elektrische radiator in de badkamer? Kies voor infraroodverwarming. Het is een compact verwarmingssysteem om op een snelle en krachtige manier de badkamer te verwarmen. De systemen kunnen bevestigd worden aan de muur of aan het plafond. Er zijn ook badkamerspiegels met infraroodverwarming in geïntegreerd. Badkamer verwarming en functionaliteit in één. 

4/ Hout in je badkamer

Een andere duurzame manier om je badkamer warm te houden, is door hout te verwerken in je badkamer. Hout en andere natuurlijke materialen brengen warmte met zich mee. Een natuurstenen vloer geleid bijvoorbeeld goed als je vloerverwarming hebt. Ook houten badkamermeubels zorgen ervoor dat de warmte beter in je badkamer blijft hangen. 

5/ Overweeg vloerverwarming

Inderdaad, ook in een badkamer kun je vloerverwarming leggen. Niks is zo aangenaam als uit bad of de douche stappen op een warme vloer. Daarnaast houdt vloerverwarming de badkamervloer droog. Wat dan weer veilig is. Bovendien is het een ideale manier om een kleine badkamer warm te houden zonder extra ruimte in te nemen. 

Kan jouw badkamer verwarming een update gebruiken? Of overweeg je een volledige badkamer renovatie? Contacteer ons zodat we samen je noden en wensen kunnen bespreken. Zo kunnen we voor je de perfecte badkamer realiseren. 
5 manieren voor verwarming in uw badkamer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x