Hello summer!

Nu de zomer definitief in het land is kunnen we terug genieten van zwoele zomeravonden op het terras. Het is dé tijd van het jaar om opnieuw je batterijen op te laden, genietend van de zon met een cocktail in je hand.

 Maar hoe voorkom je dat je oververhit op een hete zomerdag? Wij geven je een aantal tips die verkoeling brengen.

 

 • Verfris onder de buitendouche
  Voor een buitendouche hoef je al lang niet meer op een exotische luxebestemming te verblijven. Steeds meer mensen laten een buitendouche installeren, of knutselen er op creatieve wijze zelf één in elkaar.

 • Koel je polsen af onder de kraan of neem een voetenbad
  Wanneer je niet beschikt over een buitendouche kan je snel verfrissen door je polsen af te koelen onder de kraan. Je zou versteld staan hoe verkwikkend die frisse waterstraal over je polsen is! Ook je voeten kunnen als warmteregelaar dienen. Koel snel af door je voeten in een emmer met koud water te stoppen of loop over het gras in je tuin in plaats van over het tuinpad. Je voeten zullen je dankbaar zijn!

 • Drink lauwe kruidenthee
  Bij warme temperaturen is de verleiding groot om een ijskoude drank te drinken. Hoewel die frisse limonade je heel even een verfrissend gevoel geeft, is het geen goede keuze. Het verkoelend effect duurt maar even, en daarna slaat je innerlijke verwarming aan. Hierdoor krijg je het net warmer in plaats van af te koelen. Een lauwe kruidenthee is een betere keuze in hete temperaturen.

 • Maak je eigen airco
  Zet bevroren waterflessen voor de ventilator. Zo maak je je eigen airconditioning. Kleine tip: plaats de flessen wel in een bak of op een schaal om het smeltwater op te vangen.  

 •  Neem voor je gaat slapen een lauwe douche of een lauw bad met olie
  Spoel 's avonds voor je gaat slapen de hitte van je af onder een lauwe douche of in een lauw bad met olie.  En waar kan je beter nagenieten van een heerlijke zomerdag dan in je droombadkamer?


 

Hello summer!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x